2010

Posted in Stichting Topaze - 2008-2012

‘Zo wil ik wonen’ op 3 basisscholen in Zoetermeer i.o.v. Terra Zoetermeer en Gemeente Zoetermeer. Creatieve workshops; basisschoolkinderen maken hun droomkamer. Alle droomkamers zijn tentoongesteld op de scholen.

Kunstproject ‘Use your skills for Re-Use/ Miles Davis’ voor The Hague Jazz, eigen bijdrage, bijdrage scholen en van Fonds 1818. Beeldende kunst workshops en educatief project voor jongeren.
Jongeren hebben restmateriaal van The Hague Jazz gebruikt om grote portretten te maken van Miles Davis. Tijdens de workshops hebben de jongeren veel geleerd over de artiest Miles Davis, zijn muziek en kunst. De portretten zijn op het festival The Hague Jazz tentoongesteld en bij de opening zijn alle betrokken jongeren naar het World Forum gekomen.
Het project was een groot succes, veel leerlingen zijn komen kijken op het festival en hebben geleerd over de muziek van Miles Davis. Het werk heeft veel aandacht gekregen en positives reacties ontvangen.

Cross-over project ‘Remember...’ met dans kunst en muziek, eigen bijdrage en bijdrage Prins Bernhard Cultuurfonds. Optredens tijdens The Hague Jazz waarbij dans, kunst en muziek samenkomen.
Voor “Remember…” editie 2010 was de inspiratiebron verschillende jazz- en soul legendes. Hun werk biedt nog altijd inspiratie aan ons als hedendaagse artiesten.
Bovendien staan zo deze legendes opnieuw in de aandacht voor de bezoekers.
Het project was een groot succes er is veel feedback van de bezoekers en de organisatie ontvangen.
Een extra element was dat de dansers van Moyotribe gevraagd waren een kort optreden te geven in de zaal “Chez Ella” als interactie bij het optreden van Wallace Roney en het Metropole Orkest.
Wegens het grote succes heeft Topaze het initatief genomen om tijdens het The Hague Jazz 2011 een “Remember ..2011” editie uit te voeren.
    
Kunstprojekt ‘Huygens in Beeld’
    Kunstproject in het kader van het 150 jarig bestaan van het Huygenspark. Bewoners van de stationsbuurt hebben hun eigen herinneringen aan het wonen in de Stationsbuurt verbeeldt. Van het werk is een groot kunstwerk gemaakt die als toegangspoort tijdens het festival functioneerde. Ook is er een speciale kaartenserie uitgebracht met de verwijzing ‘Groeten uit de stationsbuurt’. Tijdens het festival weekend hebben kinderen hun “eigen Huygens” gemaakt.
    Deelnemers; senioren, kinderen en allochtone vrouwen.

Lancering ‘KleurKontainer’ tijdens het festival ‘de Betovering’ eigen bijdrage en bijdrage festival de Betovering.
De KleurKontainer is een spannende en interactieve installatie waarbij de deelnemers zelf zorgdragen voor de transformatie. De transformatie kan ontstaan door verschillende disciplines als schilderen, tekenen, sjabloneren en ruimtelijk werk.
    De KleurKontainer kan worden ingezet op scholen, festivals, evenementen en buurtfeesten. De KleurKontainer is ingezet bij festival de Betovering en The Hague Jazz Kids. In het najaar van 2011 is er een langlopend project van uitgevoerd (zie 2011).